Hovedmenu
Forsiden
Avanceret søgning
Søgning efter forældre
Alle Kirkegårde,
  alfabetisk
Hjælp til kort
Må man det ?
Om fotografering
Om siden
Danmarks-kortet
Dk-gravstens folder.
Find gravsteds plasering på mange kirkegårde, på
Findgravsted.dk
Find kirkegårdene
Sten fra Museer og ukendte steder
Museer-Ukendte
som er fundet stående på Museer m.v. Og billeder hvor kirkegården er ukendt, eller hele kirkegården ikke er fotograferet
Afdøde danskerer begravet i udlandet
Dansk fødte, begravet i Udlandet
De vil nu også kunne findes under Avanceret søgning.
Opd. Marts 2022
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 97
» Nyeste bruger: Jutta-rat
Nyeste kirkegårde:
Fotograferede kirkegårde
2066 af 2307
navne ialt: 604099

Nyeste lagt på:
Augustenborg
  Sønderborg amt.
24/01
Tandslet
  Sønderborg amt.
30/12
Hover
Grejsdalen
  Vejle amt.
26/11
Ønslev
  Maribo amt.
22/11
Nysted
  Maribo amt.
30/6
Lysabild
  Sønderborg amt.
18/6
Brejninge
  Maribo amt.
8/4
Genner
  Aabenraa amt.
2/10

Senest opdateret:
Hobro Nordre
  Randers amt
4/7
Hem
  Randers amt
25/6
Assens & alslev
  Randers amt
11/6
Roum
  Viborg amt
16/12
Ringive
  Vejle amt
25/9
Website Security Test
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Få en kirkegård på under Dk-gravsten

Hvis du vil fotografere en kirkegård, og få den lagt under Dk-gravsten.dk.
Så er her nogle generelle ting, for at få billeder til at høre samme til samme gravsted, og som også er for at gøre søgninger lettere og mere ensartet.


Først lidt omkring billederne, og nummereringen:
 • Når du nu har fotograferet den, så skal du have dem skrevet ind.
  De fleste kameraer gemmer billederne som f.eks. "IMG_00137" eller i et datoformat, og du må gerne ændre billedernes navne og numre, fra f.eks. "IMG_00137", til f.eks. "Skibet_007", hvor Skibet er kirke navn. Har kirke(gården) et langt navn som "Hjørring Vester", vil det være langt og skrive, så det er blevet til et kort format, "Hjoer-V_", og så 4 cifre, da der er 4735 navne, (4 cifre er nok til 9999 navne), men til de fleste kirkegårde er 3 cifre nok (det er til 999 navne), og jeg bruge _ (underscore), så er det er nemmere og skelne navnet og nummeret. Men der må ikke bruges følgende: mellemrum (space), specialtegn som: & / % !, og undgå æ, ø, å, de fleste PC-er kan godt håndtere æ, ø og å, men skriv dem gerne sådan, æ = ae, ø = oe, å = aa. (så er der ingen i udlandet, så får mærkelige tegn frem, og det er lettere for dem og søge).

 • I følgende eksempel har jeg brugt "Skibet" som navn, se dette billede. Øverst er billedet af hele gravstedet, "Skibet_007" (oversigts billedet, som ikke skrives ind), herunder, den første sten, som får "Skibet_007a", den næste "Skibet_007b", den tredje "Skibet_007c" osv. (hvis der er flere), på regnearket oplysninger fra stenen, og under "Foto 1". "Skibet_007a", den næste er der 2 navne på, som begge får nummeret "Skibet_007b" der er så et nærbillede af teksten, som får "Skibet_007bb", og det skrives så i kolonne "Foto 2", jeg bruger altid et b som andet bogstav, ved et nærbillede, men det kan også være et delbillede, måske fordi at en dato er skjult bag en plante, og det er taget for sig selv. Systemet finder selv billedet af hele gravstedet, "Skibet_007".
  Er der kun et billede, af gravstenen, skal der kun stå nummeret på det f.eks. "Skibet_008". Er der et af gravstedet, og et af en sten som står der, får de "Skibet_009" og "Skibet_009a", og den sidste skrives under "Foto 1".
  Alle billeder vil almindeligvis slutte med .jpg, men det skal du ikke skrive.
  Findes der et stører lapidarium (med gamle sten), må du gerne give dem numre som "Skibet_L01" (det er for det meste nok med 2 cifre, da der sjældent er over 100 sten), og et billede (eller flere) af området de står i, og giv dem numre som "Skibet_L00", evt. med a, b,..

Så lidt omkring regnearket.
 • Du finder et Excel regneark her (ver. 2003 som de fleste skulle kunne læse, ellers kontakt mig), hvor alle felter er formateret som tekst (nogle gange kan eller gøre at regnearkets opsætning bytte om på datoerne), der er skrevet nogle tilfældige navne ind som eksempel, og når du så er klar, sletter du dem, og du kan begynder og skrive det ind,
  Herunder finder du en kort forklaring til kolonnerne.

 • Navn, som det står, f.eks. "Anne Nielsen" og står der et fødenavn, så skriv f., og ikke født, som "Anne Nielsen f. Jensen", (det er for at ensarte det)

 • Datoerne, skriver du som du normalt gør det, hvad enten der er med . (punktum) eller - (bindestreg), som 1928-11-05 eller 05.11.1958, eller omvendt, 05-11-1928, står der kun et årstal, så skriv det som 1928-00-00 eller 00.00.1928, står der ingen datoer, så skriv 0000-00-00, eller lad det være tomt. Men skriv ikke "5 nov. 1958", det skal være med tal.

 • Stednavne, dvs. det som står på stenen, hvad enten det er gårdnavne, bynavne eller liggende.

 • Titel, det kan ud over stillingsbetegnelse være at der står gårdnavne, stednavne, DBM, R. af D. Veteran og lignende. som f.eks, "Sognefoged. DBM. Skibet"

 • Bem. Her skrive du f.eks. hvis der mangler tal eller bogstave, eller hvis det er svært og tyde noget på stenen, hvis du kan se der står, Niels og kun kan tyde starten af efternavnet som B, så skriver det under navn, sådan "Niels B__", og under "Bem.", "svært og tyde" eller "meget utydelig"
  Og kan du ikke tyde hele datoen som her, så skriv 1877-00-14 (eller 14.22.1877).
  Har du fundet personen i kirkebogen, så skriv det, og evt. korrekte datoer og steder, Karen er født "Karen Mathisen Sejrup", så prøv og søg efter hende, så kan du se det indtastede, og her under ("Bem.") skriver du "data iflg. kirkebog", det samme som er brugt på de langt fleste kirkegårde. Karen var ugift, så jeg har skrevet "data iflg. kirkebog, ugift", så han men en med samme navn men som er gift, kan man straks se det ikke en denne Karen. Men gør det hovedsagelig for dem som er døde før 1950-60.
  Omkring halvdelen af kirkegårdene, kan du også finde under findgravsted.dk, men det er kun eksisterende gravsteder. Ved en lidt nyere navn, (døde efter 1960-80) og står der kun årstal, må du gerne skrive de rigtige datoer, hvis de findes her, og skriv så "data iflg. findgravsted.dk", Kender du personens, fødenavn, føde / dødssted, skriver du det under de felter, og under Bem. feks. "fødenavn oplyst", "data oplyst", eller lignende, og vil du gerne have dit navn med, så må du gerne skrive det, som "oplyst af, Torben Bank Sørensen".

 • Foto 1 og Foto 2, her skriver du samme nummer som billeder har, under "Foto 1", under "Foto 2" skriver du kun noget hvis der er et nærbillede, som "kirkegaard_031bb" og endelig så skal du ikke skrive ".jpg" til sidst.

 • Mappe er den mappe billederne komme til og ligge, du må gerne skriver noget andet i den, og kopier det ned af (det kan hjælpe med og se kolonerne mellem "Foto 2" og "KB_Bem").

 • KB_bem, her under skriver du forældrenes navn, feks. "KB søn af, Jens Nielsen & Johanne Pedersen.", KB hvis det er fra kirkebogen, eller en evt. anden kilde, og brug &, mellem navnene, ikke "og". (det er for at ensarte søgninger)

 • Der kan sagtens være andre ting, men skal skriver eller ringe du blot, så skal vi nok finde us af det..