Hovedmenu
Forsiden
Avanceret søgning
Hjælp
Fotografering
Må man det ?
Alle Kirkegårde,
  alfabetisk
Fotografering
Om siden
Dk-gravstens folder.
Danmarks-kortet
Søg på findgravsted.dk
  find gravsteds plasering

  In English
Find kirkegårdene
Sten fra Museer og ukendte steder
Museer-Ukendte
som er fundet stående på Museer m.v. Og billeder hvor kirkegården er ukendt, eller hele kirkegården ikke er fotograferet
Afdøde danskerer begravet i udlandet
Dansk fødte, begravet i Udlandet
De vil nu også kunne findes under Avanceret søgning.
Opd. Dec. 14
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 90
» Nyeste bruger: Otterup Lokalarkiv
Nyeste kirkegårde:
Fotograferede kirkegårde
2028 af 2307
navne ialt: 579183

Nyeste lagt på:
Åstrup
  Haderslev amt.
17/11
Vonsbæk
  Haderslev amt.
25/9
Sdr. Bjert
  Vejle amt.
20/8
Systofte
  Maribo amt.
12/8
Sebber
  Aalborg amt.
11/7
Ranum
  Aalborg amt.
4/7

Senest opdateret:
Aars
  Aalborg amt
23/11
Grynderup & Kongens Tisted
  Aalborg amt
26/10
Durup
  Aalborg amt
17/10
Farsø Gl
Farsø Ny
  Aalborg amt
30/9
Bejstrup
  Hjørring amt
20/9
Website Security Test
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Få en kirkegård på under Dk-gravsten

 • Du starter med at tjekke på Dk-gravsten om din kirkegård er ledig til fotografering. På Danmarks kortet og amtskortene er færdige kirkegårde markerede grønne, og reserverede rosa. Lige som på indexlisterne til hvert amt, er reserverede kirkegårde markerede optaget. Reserverede kirkegårde ses nok bedst på index listerne.

 • Er den ønskede kirkegård fri – reserverer du ved at sende en mail til

 • Så går du i gang med at fotografere.
  En god ide ville være at læse vore gode råd til fotografering. Vi synes dog at man gerne må kunne se hele gravstenen, og gerne lidt grønt eller blomster også. Og evt. et af kirken. Man skal fotografere ALLE gravsten også de nyere samt de nedlagte. Er en sten utydelige, må man gerne tage flere billeder af den. Har man fotograferet hele kirkegården, behøver man ikke opdatere denne før efter 8 - 9 år. Står du selv for publiceringen af billederne, skal du selv sørge for at frasortere de sidste ti års afdøde så de ikke er søgbare i dine registre. Vælger du at have billederne hos os, søger vi for sorteringen via en database.

 • Når du er færdig med at fotografere, kommer tastearbejdet. Der skal laves register uanset om du selv eller Dk-gravsten skal have billederne liggende.

 • Der indtastes det der står på gravstenen og ikke andet. Selv om man har lokalviden eller ekstra oplysninger - indtastes disse ikke.
  Det eneste sted du må tilføjer noget, er under bemærkning, f.eks. hvis en sten er utydelig.

 • Registrene skal bruges til at du har styr på dine billeder samt for at vise hvilke personer der ligger på din kirkegård, og hvilket billede som høre til.

 • Registrene kan laves i Excel, PDF, Word eller lignende.
  Du kan hente en Excel skabelon, her. Men registrene kan laves på mange måder, du vælger det du synes er nemmest og bedst for dig. Eksemplet som er vist her, er det vi bruger.

 • Du kan nu vælge en af følgende muligheder:

  1. At have billederne på egen hjemmeside og sende linket til din hjemmeside til dk-gravsten.dk.
  2. At sende en kopi af dit register til Dk-gravsten, hvis du ikke har en hjemmeside. Så lægger vi dit register på Dk-gravsten. I dette register skal du sorterer de navne fra, som er under 10 år gamle. Folk ville så kunne henvende sig pr. mail, til dig og bestille billederne som du har hjemme hos dig selv. Du står selv for al mailkontakt, eller vi kan gøre det. Du vil lejlighedsvis blive kontaktet at en venlig slægtsforsker eller pårørende som ville blive meget glad for at modtage et billede fra din fotograferede kirkegård.
  3. Sidste mulighed er at du sender en kopi, af dit register og billederne fra din affotograferede kirkegård til Dk-gravsten, og vi lægger både registeret og dine billeder på siden. Ved at lægge alle data ind i en database, kan den frasortere og tilføje personerne, der falder ind under 10 års reglen. Samt der vil være søgemuligheder. Dit navn vil stå som fotograf. Det er dit store arbejde, og roserne skal du selv have.
   Inden du går i gang med indtastningen – skal du læse dette
   Du kan se en fætdig kirkegård – her.

 • Vi har nu lavet det så du direkte kan oploade billeder til os, dette kan dog tage lang tid hvis din opload forbindelse er under 512 kb.


      Ofte stillede spørgsmål. Husk også de gamle sten
 • Hvor lang tid tager det at fotografere en kirkegård?
  Det afhænger jo af kirkegårdens størrelse, samt hvor meget kamera og batteri kapacitet man har. Det er meget afgørende om man kan fotografere en hel kirkegård på én gang eller skal af sted flere gange. Men normalvis hvis man tager en hel kirkegård 1 – 3 timer.

 • Hvor store er kirkegårdene?
  Det er meget forskelligt. Fra under 100 gravsteder til flere 1000. En normal kirkegård, er dog efter vores erfaring ca. på 600 – 1200 billeder. Dog kan en kirkegård i en købstad være noget større.

 • Etik på en kirkegård og på gravstedet.
  Man skal opføre sig passende. Ikke komme og fotografere mens der er begravelse eller andre kirkelige handlinger, så er det med at gøre sig usynlig. Er der pårørende på et gravsted, udelades den til et senere tidspunkt. Man passer på at blomster, buske og grene ikke beskadiges ved en evt. fotografering, hvis det er nødvendig at betræde gravstedet. Gravstedet skal efterlades som da man kom.

 • Godt at være to af sted.
  Det er en god ide at være to personer af sted til fotograferingen af en kirkegård. Der er mange gange grene der skal skubbes væk eller en lille blomstergren der spærrer for teksten på gravstenen som skal holdes. Det kan være svært både at fotografere og holde blomster på én gang, derfor er det bestemt en fordel at to af sted. Det er ikke en nødvendighed – men meget nemmere. En der fotograferer og en der holder grene og blomster.

 • Hvilken opløsning skal man fotografere i?
  Det behøver ikke være den bedste dit kamera kan, men en mellem-god. Det må jo også gerne være skarpe læselige billeder (opløsning 3-6 Mb.). Og som minimum skal man gerne kunne se hele gravstenen. Dog er det pænest hvis man kan se lige grønt eller blomster også.

 • Hvordan tackler man besøgende på kirkegården?
  Mange gange er der slet ikke besøgende på kirkegården. Er der besøgende kan man sagtens se at de undrer sig eller viser interesse, enkelte henvender sig også. Hvis man selv tager initiativet, hilser pænt og forklarer hvad man laver, så løses dette problem hurtigt. Forklarer man at, man er ved at fotografere hele kirkegården, for at bevare alle gravstenene digitalt for eftertiden inden gravstenen evt. destrueres eller bortskaffes, synes de fleste det er en rigtig god ide. Og mange gange får man hele historien om deres familiemedlems gravsted + lidt lokalhistorie oveni.

 • Henvender man sig nogen steder inden man går i gang?
  Nej ikke nødvendigvis. Fotografere man i weekenden er der ingen man kan henvende sig til. Kommer man en hverdag, kan man henvende sig til graveren. Han kan måske være behjælpelig med et oversigtkort over kirkegården eller viser nogle gamle billeder af nedlagte gravsteder som for længst er nedlagte. Det kan være en fordel at kontakte graveren. Det er ikke noget man skal eller der kræves. Har du lyst kan du gå i gang uden at kontakte nogen, gør du bare det.

 • Må man fotografere en kirkegård?
  Ja, det må man gerne. Der er ingen regler i den kirkelige lovgivning der forbyder fotografering på en offentlig kirkegård. Dette kan der læse mere om under punktet ” Må man det ”.

 • Hvorfor må man ikke tage de nyere gravsten (navne) med på nettet?
  På Dk-gravsten har vi valgt at følge arkivloven fra 1. juli 2003. Der er reglen for arkivaliernes tilgængelighed 10 år, når der udelukkende er tale om oplysninger om afdøde. Reglen er videreført her. Det betyder, at grave, der på søgningstidspunktet er mindre end 10 år gamle, ikke vises som resultat ved en søgning.

Kontakt :