Hovedmenu
Forsiden
Avanceret søgning
Hjælp
Fotografering
Må man det ?
Alle Kirkegårde,
  alfabetisk
Fotografering
Om siden
Dk-gravstens folder.
Danmarks-kortet
Søg på findgravsted.dk
  find gravsteds plasering

  In English
Find kirkegårdene
Sten fra Museer og ukendte steder
Museer-Ukendte
som er fundet stående på Museer m.v. Og billeder hvor kirkegården er ukendt, eller hele kirkegården ikke er fotograferet
Afdøde danskerer begravet i udlandet
Dansk fødte, begravet i Udlandet
De vil nu også kunne findes under Avanceret søgning.
Opd. Dec. 14
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 90
» Nyeste bruger: Otterup Lokalarkiv
Nyeste kirkegårde:
Fotograferede kirkegårde
2028 af 2307
navne ialt: 579183

Nyeste lagt på:
Åstrup
  Haderslev amt.
17/11
Vonsbæk
  Haderslev amt.
25/9
Sdr. Bjert
  Vejle amt.
20/8
Systofte
  Maribo amt.
12/8
Sebber
  Aalborg amt.
11/7
Ranum
  Aalborg amt.
4/7

Senest opdateret:
Aars
  Aalborg amt
23/11
Grynderup & Kongens Tisted
  Aalborg amt
26/10
Durup
  Aalborg amt
17/10
Farsø Gl
Farsø Ny
  Aalborg amt
30/9
Bejstrup
  Hjørring amt
20/9
Website Security Test
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Billeder under Dk-gravsten

  Hvis vi skal have billeder under Dk-gravsten skal du følge disse regler:

 • Alle gravsten skal fotograferes og skrives på regnearket, (dette lægges i en database, som selv frasorterer alle som er døde for mindre en de 10 år siden, i forhold til, dags dato)
 • Fil-nummerene på billede og fil numrene i dit register skal være ens.

 • I disse fil numre må der ikke bruges følgende: mellemrum (space), tegn som: & / % ! samt æ, ø, å. I filen navn kan du lave æ om til ae, ø til oe, å til aa.
  F.eks. Hobro Sønder, bliver til "Hobrosoender" eller måske bare "hobros" der må gerne bruges (bindestreg) eller _ (underscore). så et billede nummer, kan se sådan ud HobroS_123 og du skal ikke skrive .jpg til sidst, på regnearket.

 • Har du et familiegravsted (med flere sten), skal du kalde oversigts-billede f.eks. Hobro_012 og de enkelte billeder af stenene kan kaldes Hobro_012a, Hobro_012b, osv. bemærk et lille bogstav til sidst, for hver enkelt af billederne, og du skriver disse under filnummer, på din liste, se eksempel.

 • Du kan hente et Excel regneark som er gjort klar til at du indtaster, dette er klar og formateret til ren tekst. (Der er 2 kollonner til billed numre, men langt de fleste skal kun bruge den 1.).

 • Ved navne med forbogstaver skriver du H. C. Andersen, ikke HC Andersen eller H.C.Andersen, men med et mellemrum.
  Når der står et fødenavn, skriv det som f. Nielsen, (et lille f. (f med et punktum) for født)

 • Der skal kun skrives i én linie i cellerne, og ikke laves linjeskift.

 • I kolonnen Bemærkning, kan du skrive hvis du ikke kan læse hele datoen, eksempelvis som som denne, her skriver du under i fødselsdato 14-00-1877 og under Bemærkning skriver du så ”kan ikke tyde fødselsmåned”, ses indskrevet øverst på regnearket, kan du ikke tyde noget af datoen, skrives intet i datofeltet.

 • Når du er færdig med at indtaste, tjekker du selv en gang igennem for stave og slåfejl, når jeg har modtaget den, kikker jeg den også igennem, bla. for negative datoer, og finder jeg fejl, får du et rettet regneark, hvor rettelserne er afmærket.

 • Når du har fotograferet kirkegården, så sender du listen og billederne til os, det skal være på et brændbart medie, cd eller dvd, men de kan også oploades til os (så kan du spare portoen), men det aftaler vi inden, og du får et logind. Dine billeder må ikke formindskes, da de ellers mister skarphed og er mindre læsbare. Dine billeder skal gemmes i .jpg (eller andet efter aftale). HUSK også et af kirken til forsiden.

 • Inden en kirkegård bliver lagt på, gå jeg billeder og regneark igennem, for fejl, og for at ensarte dem. Har du en utydelig sten (eller flere), så prøver og tyde den, bla. ved hjælpe af kirkebogen. Når den så er færdig, sender jeg regnearket retur, hvor alle de rettelser, jeg har lavet er markeret, så kan indtasteren se hvor der er ændre noget.

 • Når du (eller en anden) om nogle år (6-9 år) opdaterer billederne på kirkegården, så behøver du kun at fotograferer de gravsten, hvor der står datoer som er fra det år du sidst har fotograferet den, der være nogle du har taget, og der vil sikkert også være sten, hvor der er kommet en ægtefælde på, dem skal du selvfølgelig også have med, og til disse nye billeder kan du så fortsætter med af give billederne et nummer med det lille bogstav, f.eks. HobroS_012e. Endelig vil der være helt nye, som får et nyt nummer, (opdatering er jeg gerne behjælpelig med).

 • Har du ellers spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig, så skal jeg prøve at hjælpe dig.